Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز جمعه گروه فرهنگی ایرنا، رسانه‌های نوین در فضای مجازی، مخاطبان خاص خود را پیدا کرده و توانسته‌اند حوزه‌هایی فرهنگی متشکل از سلایق و ذائقه رسانه ای مشترک به وجود آورند؛ حوزه هایی که بر اساس نظریه‌های مطالعات فرهنگی می‌تواند سبک زندگی و هویتی خاص را پی ریزد.

کتاب مطالعات مصرف مخاطبان انیمه و مانگا در ایران به قلم مرضیه ادهم می‌کوشد تا از منظر مطالعات فرهنگی و با روش مردم نگاری مجازی به مطالعه مصرف رسانه انیمه و مانگا در ایران بپردازد و به تحلیل و شناسایی انواع هویت‌های برخاسته از مصرف این رسانه دست یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استقبال نوجوانان ایرانی از انیمه‌های (داستانهای مصور پینما) ژاپنی، پدیده‌ای قابل توجه است. کتاب حاضر که در حقیقت بر اساس پایان‌نامه نویسنده در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران و با همین عنوان نگاشته شده است، یک بررسی میدانی است که نشان می‌دهد نه تنها در ایران میل زیادی به دیدن انیمه های ژاپنی وجود دارد، بلکه نوعی فرهنگ غیر رسمی هم میان طرفداران انیمه شکل گرفته است.

مسعود کوثری دانشیار دانشگاه تهران در مقدمه‌ای بر این اثر توضیح می‌دهد: در این فرهنگ غیر رسمی، گونه ای از سلسله مراتب هم به وجود آمده است. عده ای با صرف وقت بیشتر، یادگرفتن برخی واژه های ژاپنی و کار مجانی برای گسترش فرهنگ انیمه، جایگاهی مناسب در میان هواداران کسب کرده و القاب خاصی را به خود اختصاص داده اند. گردهمایی سالیانه این هواداران و تبادل ده‌ها ترابابت انیمه، حاکی از رشد و گسترش این فرهنگ غیررسمی است که تقریبا مراجع رسمی فرهنگی خبری از آن ندارند .

پژوهشگر مطالعات مصرف مخاطبان انیمه و مانگا در ایران از روش تحقیق مردم‌نگاری آن هم از نوع مجازی برای پژوهش حاضر استفاده کرده و معتقد است: حیات این حوزه‌های فرهنگی مدیون فضای مجازی است و مطالعه و مشاهده آنان نیز تنها در همین محیط قابل پیگری است.

در این کتاب جمعیتی از جوانان بین ۱۴ تا ۳۰ سال مخاطبان انیمه و مانگا اعلام شده اند که این مسئله بر اهمیت مطالعه این حوزه فرهنگی می افزاید. جوانان به عنوان مصرف کنندگان و جوانی به عنوان بستری برخوردار از معانی تجاری، سهم بزرگی در شکل‌گیری مصرف دارد.

وجود خرده فرهنگ های جوانان در هر جامعه ای می تواند گویای تحولات اجتماعی و فرهنگی به سامان باشد و دریچه ای برای ورود نوآوری های فرهنگی تلقی شود . در مواردی نیز می تواند به عنوان منبع تهدید و نابه سامانی و موضوع شکاف بین نسلی واقع شود . از این جهت ، رابطه این خرده فرهنگ ها با فرهنگ مسلط در هر جامعه ای از اهمیت خاص سیاسی ، اجتماعی و فرهنگی برخوردار است .(ص. ۱۱)

این کتاب در ۵ فصل نوشته شده است و نویسنده نخستین فصل با عنوان «دایره المعارف انیمه و مانگا» به تعریف این دو واژه، ژانرها و اصطلاحات آن، بازار انیمه و مانگا در جهان و در ایران می‌پردازد.

فصل دوم با عنوان «مردم‌نگاری به مثابه روش»، به مسائلی چون مردم‌نگاری و مطالعات فرهنگی، مردم‌نگاری به عنوان روش تحقیق، گام‌های مردم‌نگاری، مشاهده مشارکتی و متنوگرافی اختصاص دارد. در این فصل همچنین به سوالاتی چون رتبه‌بندی اعضای سایت دنیای انیمه، چه کسانی انیمه می‌بینند و مانگا می‌خوانند پاسخ داده خواهد شد.

فصل سوم کتاب با عنوان «رایت مصرف» نظریه‎های پیرامون مصرف فرهنگی، انواع مصرف انیمه و مانگا، اجتماع مجازی و خرده فرهنگ را بررسی می‌کند. فصل چهارم «روایت هویت» را در بخش‌های هویت، فضای مجازی و مصرف هویت بخشی مورد بررسی قرار می‌دهد.

فصل آخر کتاب با عنوان «پایان چرخه: روایت سبک زندگی» به مسائلی چون سبک، مفهوم سبک زندگی، سبک زندگی مخاطبان انیمه و مانگا، مسائل پراهمیت کوچک و این راه همچنان ادامه دارد می‌پردازد.

مطالعات مصرف مخاطبان انیمه و مانگا در ایران در ۱۹۵ صفحه و به همت پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات روانه بازار نشر شده است.

برچسب‌ها ژاپن پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات کتاب

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ژاپن پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات کتاب ژاپن پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات کتاب اخبار کنکور مردم نگاری سبک زندگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۰۲۵۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت فیلم تاریخی جدید در ایران

به گزارش صدای ایران از ایرنا از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی بامداد چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه به منظور شرکت در ششمین مجمع جهانی گفت‌وگوی بین فرهنگی در باکو عازم آذربایجان شد و جمعه ۱۴ اردیبهشت ماه در آخرین روز از سفر خود از موزه تاریخ ادبیات شهر باکو بازدید کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه این بازدید ضمن برشمردن شخصیت‌های مشترک فرهنگی دو کشور گفت: به مفاخر بزرگ به عنوان زمینه‌های همگرایی بین دو کشور نگاه می‌کنیم؛ اینها جزو میراث مشترک فرهنگی ما به‌شمار می‌روند، ما قرن‌ها کنار یکدیگر زیست کردیم، این ظرفیت‌ها باید باعث افزایش برادری‌ها و همگرایی‌ها باشد نه اینکه موجب واگرایی شود.

وی با بیان اینکه هر کس تلاش کند تا این بزرگان را دست مایه واگرایی قرار دهد حتما دچار اشتباه راهبردی و خطای محاسباتی شده است، افزود: به میراث مشترک فرهنگی با کشور‌های همسایه به عنوان میراث مشترک تاریخی نگاه می‌کنیم و به آنها می‌بالیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: علاقه‌مند هستیم برای این مشاهیر فیلم‌های مشترک تولید کنیم؛ در ترکمنستان برای مختومقلی فراغی همین کار را می‌کنیم، در پاکستان نیز برای اقبال لاهوری کاری را در دست اقدام داریم؛ در سفر هفته گذشته به پاکستان برادران و خواهران پاکستانی به ویژه در شهر لاهور از این موضوع استقبال کردند.

اسماعیلی با بیان اینکه همه اشعار نظامی به زبان فارسی است و میراث مشترکی بین دو کشور به‌شمار می‌رود، افزود: امیدواریم ساخت مجموعه جدیدی را برای حکیم نظامی آغاز می‌کنیم؛ در همین راستا از همکارانم در وزارت فرهنگ جمهوری آذربایجان دعوت کردیم تا ما را در ساخت فیلم سینمایی در این باره کمک کنند.

موزه تاریخ ادبیات شهر باکو در قسمت قدیمی‌این شهر قرار دارد.

دیگر خبرها

  • خواص شگفت‌انگیز این میوه برای سلامت قلب
  • تورهای بازدید نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشورها فعال شوند
  • تورهای بازدید نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشورها شوند
  • ساخت فیلم تاریخی جدید در ایران
  • مرکز مطالعات عراق با ۱۰۰ عنوان به نمایشگاه کتاب می آید
  • ایمانی پور به ارمنستان سفر کرد
  • وزیر فرهنگ در سفارت ایران در آذربایجان حضور یافت
  • دیدار وزیر فرهنگ در سفارت ایران در آذربایجان
  • رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ارمنستان چه می‌کند؟
  • انتخاب دو روستای اردبیل به عنوان روستای «دوستدار کتاب» در کشور