Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-04@17:25:19 GMT

هویت برساخته از مصرف انیمه و مانگا بررسی شد

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۳۶۹۹۴

هویت برساخته از مصرف انیمه و مانگا بررسی شد

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «مطالعۀ مصرف مخاطبان انیمه و مانگا در ایران» نوشته مرضیه ادهم از سوی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر شده است.

استقبال نوجوانان ایرانی از انیمه‌های ژاپنی و شکل‌گیری نوعی فرهنگ غیررسمی میان طرفداران انیمه اعم از گردهمایی سالیانۀ هواداران و تبادل ده‌ها ترابایت انیمه میان آن‌ها و هم‌چنین خلأ پژوهش‌های علمی جهت شناخت این فرهنگ غیررسمی از دلایل ابتدایی این پژوهش برشمرده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسئلۀ اصلی این پژوهش، مطالعۀ انواع مصرف رسانه‌ای انیمه و مانگا در میان مخاطبان و هوادارانش است. به همین دلیل، چارچوب نظری برای مطالعۀ این حوزۀ فرهنگی بر نظریه‌های مصرف متمرکز است.

این کتاب در نظر دارد براساس رابطۀ متقابلی که در مورد مصرف و هویت و نیز مصرف و سبک زندگی در نظریه‌های سبک زندگی و مصرف وجود دارد، به هویت برساخته از مصرف این رسانه در میان مخاطبان و هواداران انیمه و مانگا توجه کند. مسئلۀ دیگری که در این کتاب مطرح شده است، موضوع ماهیت اجتماعات نوپدید با محوریت یک رسانه در جامعۀ ایران است. نگارنده در تلاش است تا مشخص کند که این اجتماعات را باید خرده‌فرهنگ در نظر گرفت یا اجتماع؟

به طور کلی، هدف اصلی این کتاب دست‌یابی به روایتی مردم‌شناسی و توصیف یک خرده‌فرهنگ است که تحلیل رفتارها و ذائقه‌های فرهنگی آنان با حوزۀ گفتمانی نظریۀ مصرف بوردیو و هویت اجتماعی صورت می‌گیرد که در نهایت می‌تواند خواننده را به‌سوی سبک زندگی این افراد رهنمون شود.


این کتاب دارای ۵ فصل است: فصل اول آن، به معرفی رسانه‌های انیمه و مانگا می‌پردازد تا بتوان با شناخت کاملی از نوع و کارکرد این رسانه‌ها با مخاطبان آن مواجه شد. در فصل دوم، روش تحقیق مورد استفاده در این پژوهش معرفی می‌شود که به استناد کتاب، در نوع خود از روش‌های نوین تحقیق در علوم انسانی محسوب می‌شود که با نشان‌دادن توان و ظرفیت آن، خواننده مقدور می‌شود که با کمک یک طرح عملی با این روش آشنا شود.

در فصل سوم بر اساس مفاهیم بیان‌شده در اهداف اصلی کتاب و با توجه به مفهوم مصرف و انواع آن، روایتی مردم‌نگارانه بیان می‌شود تا توصیفی از مخاطبان حوزۀ انیمه و مانگا به‌دست آید. در فصل چهارم روایت مردم‌نگارانه به کمک هویت و مفاهیم کلیدی مورد استفاده در فضای مجازی مطرح می‌شود. فصل پایانی کتاب به آخرین حلقۀ این چرخۀ مصرف؛ یعنی هویت و سبک زندگی با یافته‌های حوزۀ فرهنگی مورد مطالعه در زمینۀ سبک زندگی اختصاص دارد.

علاقه مندان می‌توانند فایل pdf فهرست و مقدمه را از اینجا دریافت کنند.

کد خبر 4901980

منبع: مهر

کلیدواژه: معرفی کتاب پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات هویت ویروس کرونا نیمه شعبان مهدویت شیوع کرونا کنفرانس بین المللی امام زمان حضرت مهدی عج معرفی کتاب شبکه چهار سیما سیدهادی خسروشاهی سازمان اوقاف و امور خیریه رسول جعفریان ماه مبارك رمضان آیت الله محمد باقر صدر کتاب و کتابخوانی سبک زندگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۳۶۹۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استادان در هویت‌سازی و فرهنگ‌سازی اهتمام داشته باشند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، نخستین نشست شورای رابطین امور بانوان و خانواده استان اصفهان در سال ۱۴۰۳ با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی، عاصمه قاسمی مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور زنان و خانواده در سالن امیرکبیر دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان برگزار شد.

مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور زنان و خانواده در این نشست با اشاره به اثرگذاری استادان زن در جامعه اظهار کرد: شبکه بانوان فرهیخته دانشگاه آزاد اسلامی در سه سطح استادان، کارکنان و دانشجویان؛ شکل گرفته است که اهدافی همچون راهبری شبکه بانوان فرهیخته دانشگاه، توانمندسازی تخصصی شبکه بانوان فرهیخته دانشگاه؛ هماهنگی و نظارت بر عملکرد شورا‌های راهبری استان‌ها، هماهنگی و نظارت بر عملکرد مسئولین استان‌ها؛ ایجاد بستر تعاملی با فعالان حوزه زنان و خانواده داخل و خارج از دانشگاه را در دستور کار دارد.

قاسمی با بیان اینکه امور زنان و خانواده باید در امور دانشجویان خانم، با قوت وارد شوند، ادامه داد: ویژگی و فطرت نهادینه شده بانوان در آموزش و تعلیم و پرورش، به لحاظ پارامتر انتقال مفاهیم و دارا بودن مؤلفه‌ها و خصایص ذاتی همچون مهرورزی، صبوری و خستگی ناپذیری که خداوند در زن برای مادری قرار داده است، در شغل بسیاری از اساتید خانم تبلور یافته است.

وی با اشاره به هدف اساسی آموزش عالی خاطرنشان کرد: بانوان در هر رشته و مقطعی که تدریس می‌کنند، اهتمام ویژه‌ای را صرف صلح‌گرایی در محیط‌های سخت و ستیزه‌جو می‌نمایند. چنین معلمانی به ترویج فرهنگ تعامل، صلح و مدارا می‌پردازند و با گفتار و کردار خود، آموزش می‌دهند.

معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان هم با اشاره به دغدغه استادان هیئت علمی، تصریح کرد: جامعه چه تفاوتی بین زنان موفق و موثر در دنیای امروزی قائل شده است؟ پیامد حضور زنان موثر در جایگاه علمی، تا چه حد انفاق افتاده است؟ برای رشد هوش و نبوغ لازمه زنان در حوزه تعلیم و تربیت، چه تسهیلاتی درنظر گرفته شده است؟

نرگس عطریان با تأکید بر نیاز‌های بانوان در دانشگاه آزاد اسلامی تبیین کرد: فعالیت‌های ورزشی، جبران مشکلات ارگونومی و ساعات کار زیاد، برنامه‌های کمک آموزشی فرزندان، توانمندسازی شایستگی‌های فرهنگی در زنان، ازجمله موارد مهمی است که باید نسبت به آن توجه ویژه داشت.

در پایان این نشست، از بانوان هیئت علمی برگزیده و افتخارآفرین در عرصه‌های مختلف علمی، پژوهشی و تحقیقاتی با حضور دکتر طهرانچی ریاست دانشگاه آزاد، محمدعلی نادی معاون علوم تربیتی و مهارتی دانشگاه آزاد، نجفی رییس دانشگاه آزاد استان، محمد باقری معاون هماهنگی و برنامه‌ریزی استان و سایر مسئولان استانی تقدیر شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تجلیل از مشاهیر، موجب اعتلای فرهنگی و هنری می شود
  • دفاع علم الهدی از برخورد با بی حجابی با استناد به شاهنامه
  • دفاع علم‌الهدی از برخورد با بی حجابی با استناد به شاهنامه
  • آیت‌الله علم‌الهدی‌: حجاب متعلق به فرهنگ ایران است
  • هویت بخشی، رسالت امروز معلمان است
  • سرکوب دانشجویان در آمریکا حقیقت تمدن غرب را نشان داد
  • هویت بخشی رسالت امروز معلمان است
  • معلم علمدار مبارزه با جهل و معمار هویت کشور است
  • قاسمی: استادان در هویت‌سازی و فرهنگ‌سازی اهتمام داشته باشند
  • استادان در هویت‌سازی و فرهنگ‌سازی اهتمام داشته باشند